WebSeite des Deutschen Sprachgymnasiums "Goethe" - Burgas / Bulgarien

ГИМНАЗИЯ С ПРЕПОДАВАНЕ НА
НЕМСКИ ЕЗИК "ГЬОТЕ" - БУРГАС

Немска Езикова Гимназия

Стенвестник на гимназията (Архив)
(On-Line издание 15. Септември 2004 - 03. Юни 2007)


>> Блог на гимназията
>> Страница на Немската във Facebook
>> Стани приятел на гимназията във Facebook ново
>> Новини
>> Последен брой на Yo-Yo
>> Разменна програма с Румъния 2006
>> Рубрика "Емигрант"
>> Рубрика Поезия
>> Предишен брой [ Окт. 2003 - Май 2004 ]
>> Къде да учим след Немската Гимназия? Стопанско управление на немски в България (СУ)
Най-новото в училище

* [03.06] Изпращането на випуск 2007, подробно отразено в снимки...

* [26.04] Днес, четвъртък, 26. Април 2007, на специална церемония в Бургаски Свободен Университет посланикът и културното аташе на Германия връчиха шпрахдипломите (DSD) за 2007-ма на възпитаниците на НЕГ.

* [02.04] Мнение на един от учителите в НЕГ за проблемите в българското образование (на немски език).

* [24.03] Фашинг 2007: Подробности в снимки :)

* [16.03] Очаквайте ФАШИНГА на 22.Март от 17:00 часа в Младежкия дом! Нестандартните костюми са задължителни. Подробности - по-късно тук.

* [19.02] Уебстраница (в развитие) на един завършил клас: e2003.hit.bg. Колекцията от бисери не е за изпускане... ;)

* [20.12] Победители в Конкурса Мис & Мистър Подготве тази година са... Жени от 8А и Милен от 8Д клас! Снимки от събитието можете да видите в галерията, а видео тук. Мис и Мистър Подготве Онлайн станаха Екатерина (8в) и Даниел (8а).

* [16.12] Традиционният Коледен бал на Немската гимназия, заедно с конкурса Мис & Мистър Подготве ще се проведат на 19.Декември (вторник) от 19:00 ч. в Танцова Академия Бургас (срещу КАТ). Заповядайте!

* [06.12] Екипът на Nemskata.Org пожелава успех на всички, които ще се явяват на изпитите за DSD тази година. *daumendrueck* :) ... и честит 6.Декември!

* [27.11] С наближаването на тазгодишното издание на конкурса Мис и Мистър Подготве Nemskata.Org организира свой предварителен онлайн кръг за всички осмокласници на ГПНЕ "Гьоте". Подробности можете да прочетете тук. В онлайн конкурса участие може да вземе всеки желаещ. Кандидатирайте се смело! :)

* [22.11] На страницата на новите учители от Германия в НЕГ, Михаела и Гундолф Шмидт (www.bulgarien-erleben.de) бе създадена нова рубрика: Снимка на седмицата от Бургас. Не пропускайте да оставите и вашите коментари...

* [14.11] Още интернет-присъствие: Официална страница на Випуск 2010 в НЕГ се появи онлайн. На автора на новия сайт - Янко Иванов - пожелаваме рекорден брой посещения!

* [06.10] E-Zine: Навремето Немската гимназия влизаше с други заглавия в новините...

* [09.08] E-Zine: Страницата на Немската гимназия - Бургас (www.nemskata.org) е сред най-бързо развиващите се училищни страници в България, според изследване на Bulgaria Online. Прочетете тук.

* [04.06] E-Zine: "За "проваления" български студент в Германия" от в-к Капитал. Познато... Прочетете статията в Електронното списание.

* [22.05] Изпратихме випуск 2006. Как? Вижте в галерията и добавете снимки от своето изпращане..

* [16.04] E-Zine: "Мюнхен.bg или как в сърцето на Бавария се изгражда една малка България". Прочетете статията в Електронното списание.

* [31.03] Ако още не сте разгледали снимките от Фашинга, посетете специалния албум в галерията. Nemskata.Org благодари на всички, които публикуват снимките си! :)

* [18.03] Най-важното и дългоочаквано събитие през годината - Фашингът - ще се проведе на 24. Март (Петък) в сградата на Младежкия дом от 18:30 часа. Поканени са всички малки, големи и още по-големи настоящи и бивши ученици на гимназията. Предвидени са награди за най-оригинални кoстюми в различни категорий, така че постарайте се.. :) (инфо: Станислав)

* [08.03] За 8-ми Март галерията на Nemskata.Org се обогати с 20 нови снимки на почти всички класове в училище. Заслугата е изцяло на zlateto, която успя за един ден да заснеме в класните стаи и публикува лицата на немската гимназия, такива, каквито са днес...

* [01.02] Публикуваме отвореното писмо - обръщение на г-н Драгомир Добруджалиев - председател на Училищното настоятелство към НЕГ "Гьоте" към родителите на учениците в НЕГ и всички съпричастни към училището... [ doc-file ]

* [07.01] На 21.Декември 2005 от 17:00 часа в Младежкия дом се проведе традиционният Коледен бал на Немската гимназия. Част от събитието беше вече хитовият конкурс "Мис и Мистър Подготве" - 2005. Победителки станаха: Янислава (8Е) - първо, Снежана (8Б) - второ, Пролет (8а) - трето място, а победители: Васил (8А) - първо, Коста (8г) - второ, Лъчезар (8а) - трето място. Непрекъснато увеличаваща се колекция от снимки можете да видите в галерията!

* [16.12] На 23. Декември (петък) от 10:30 в спортна зала "Изгрев" ще се проведе приятелска среща между отборите на Немската и Английската гимназия по баскетбол. Входът е свободен. По тази причина няма да има и учебни занятия. :)

* [13.12] На 22.Декември от 17:00 часа в Младежкия дом ще се проведе традиционният Коледен бал на Немската гимназия. Част от събитието ще бъде вече хитовият конкурс "Мис Подготве" - 2005. Поканени са всички бивши и настоящи ученици на НЕГ.

* [12.12] Прочетете интервюто на Станислава Дапчева с една от участничките в пилотния изпит за немски дипломи (от dasan.de/burgas)

* [05.12] В специално създадения Schueleraustausch-bLog бяха добавени материалите от последното посещение на румънски ученици от Сибиу (Херманщадт) в Бургас (септември тази година). Повече снимки можете да видите в Галерията.

* [30.11] Стартира обновеният форум на Nemskata.Org, който предлага по-бърз достъп, базиран е на последно поколение софтуер и оформен в класическия за сайта стил. Регистрирайте (пререгистрирайте) се, за да използвате пълната функционалност на форума.

* [25.10] На 27.Октомври от 9:00 часа в Немския център на Гимназията ще се проведе пилотният изпит за получаване на немски дипломи. Пожелаваме успех на всички участници! Toi, toi, toi! :)

* [30.09] Ако сте пропуснали да прочетете отзивите от разменната програма с Румъния, Nemskata.Org ви предоставя възможността да проследите посещенията на наши ученици в Сибиу (Херманщадт) и на румънчетата в Бургас в специално създадения Schueleraustausch-bLog. Добавете и ваши коментари! :)

* [27.07] Новата секция на Nemskata.Org - photos.nemskata.org предлага възможността всеки да публикува свободно свои снимки от училищния живот, купони, екскурзии, класове, сбирки на завършили випуски.. Пространството за вашите снимки е неограничено! :)

* [18.07] Форум на Випуск 2001! На адрес: http://v2001.carookee.com всички бивши ученици, завършили през 2001, могат да се регистрират в новия форум на випуска. Форумът има за цел да помогне при организацията на юбилеината сбирка през 2006 за 5 години от завършването на Гимназията.

* [24.05] С изпращането на абитуриентите (снимки тук !) започва и лятната ваканция на Nemskata.Org. Четете всички актуални новини от училищния/ученическия живот във форумa.

* [23.04] Можете да видите снимките на всички настоящи класове в гимназията (благодарение на Станислав) на адрес: photos.yahoo.com/neg_klassen. Членовете на Yahoo!Групата имат достъп до снимките в пълен размер тук.

* [15.04] Nemskata.Org стартира нов уеб-форум. Целта е подобряване на интерактивността на страницата, възможност за дискутиране онлайн на актуални теми, предложения и критики, намиране на бивши съученици. Регистрирайте се, за да използвате пълните възможности на форума!

* [08.03 и 03.04] Коментари от тазгодишния фашинг... Милкана: "Mи просто беше coooooool! Беше много простичко - много готин DJ, диско осветление и 5 игри, 95% бяха маскирани! Стана невероятно! Най-добрият Фашинг, на който съм била!"
Станислав, 10 клас: "Разликата между миналогодишния и тазгодишния фашинг се състоеше в това, че миналата година сцената беше много малка и беше натикана в единия ъгъл на физкултурния салон. Така възможност да наблюдават програмата имаха само хората, които са на първите няколко реда. Оттам нататък естествено, че на повечето им беше меко казано скучно. Миналата година имаше и повече "смешки", "забавни" програми и скечове, които тази година бяха заменени с игри (в които участие взимаха само някои определени хора.:) Имаше и една игра за учителките. Хеххе...Точно и заради тея причини мога да твърдя, че тазгодишният фашинг беше по-добър. Ето и хората, които станаха Шампиони в различните категории.:
Известна личност - Дамян Георгиев 11в клас (като Чарли Чаплин), Животно - Полина 8в клас (като Заек :) ), Филмов Герой - Жеко 11г (като Булка), Личност от Миналото - Пламен 12а клас (като Гладиатор), Учител от училището - Сава 11в (като г-жа Шабанска :)))). И Най-добър учителски костюм взе Гопожа Тонева, преподаваща на 8в клас като С-учителка (тя единствена беше се облякла:). И измежду всички журито избра Дамян от 11в клас за "Крал на Фашинга"." Още страхотни снимки от DarkArcher (Иван Ралчев, 12Е) и най-новото от DJ PACH / Силвия.

* [26.02] Само няколко часа след събитието Nemskata.Org Ви представя кадри от Фашинг 2005! Можете да ги разгледате на photos.yahoo.com/neg_bs. Очаквайте подробности и още снимки!

* [21.02] Най-после Yo-Yo! Публикуваме последното издание на училищния вестник, който въпреки почти стопилите се надежди отново видя бял свят! :)

* [13.02] Стартира новата рубрика в помощ на подготовката по немски език "Немска граматика - Упраженения".

* [28.01] Nemskata.Org публикува поредицата "Студенти в Германия?" на nonkonform. Можете да намерите описанието на стъпките, през които всеки, решил да следва в Германия, преминава в рубрика "Емигрант".

* [08.01] На 22. Декември в гимназията за втора поредна година се състоя конкурсът "Мис и Мистър Подготве". Класирането (Мис Подготве): 1. Елена Георгиева Урумова, 8Д клас; 2. Христина Димитрова Стоянова, 8В клас; 3. Жасмина Стоянова Ваичева, 8А клас. Мистър Подготве: 1.Радо Петков Томов, 8Е клас; 2. Павел Георгиев Михайлов, 8В клас; 3. Андрей Руменов Яначков, 8В клас (Информация: raGwear). Отзивите на Милкана от събитието (необработени): "..да ви кажа за конкурса: от момичетата на първо място са две - Елена и Христина, след тях е Жасмина, а от момчетата е Радо. честно казано се получи супер яко като шоу, по-добре беше от миналата година, а аз нямах глас 2 дни след т'ва:))) направо се изпълних, получи се добре и малките са доволни, и аз също. uf mnoo se kefa kak tiq deca me obi4at we!" :). Мнението на Ивайло (nonkonform): "Моите впечатления са, че журито беше прекалило с водката или с тревата, защото се държеше по-пуберски от самите зайци и взимаше меко казано неадекватни решения:)". Снимки от събитието може да видите тук.

* [12.12] Вече можете да прочетете в подробности всичко около разменната програма с Гимназията Брукентал (Brukenthal Gymnasium) - Херманщадт / Румъния, отзивите от българска и румънска страна...тук.

* [17.11] Тази година Немската Гимназия - Бургас отбелязва 45-годишнината от основаването си. Във връзка със събитието се подготвя издаването на юбилеен сборник с творби на бивши и настоящи ученици: "45 години Гимназия с преподаване на немски език - Гьоте, Бургас. Юбилеен сборник". В изготвянето на заглавната страница могат да се включат всички желаещи. Изпращайте вашите варианти за художествено оформление на корицата (като прикачени файлове) на адрес: info@nemskata.org.

* [10.11] Благодарение на приятелската подкрепа на Bourgas.Org (Бургаският Интернет Портал) проблемът с хостването на сайта беше решен. Nemskata.Org отново е достъпен за всички и то с много по-висока скорост и качество на връзката от цяла Европа и света.

* [20.10] Екипът на Nemskata.Org запази правата върху интернет-адреса (domain name) www.GoetheGymnasium.Info за следващата една година. Всички, които искат да популяризират страницата на гимназията извън страната (приятели от Германия, Унгария и др.) могат да използват новия адрес, тъй като е по-лесен за неговорещи български.

* [05.10] В началото на новата учебна година Nemskata.Org открива свой Фотоалбум в Yahoo!. На адрес http://photos.yahoo.com/negbs ще можете да проследите последните събития из училищния живот в снимки. Засега там ще видите снимки от лятното посещение на нашите гости от Румъния в края на септември.
>> Книга за гости | GaestebuchBourgas.Org WebGate